Extreme Survival Bergen Magazine

Verbreed je survivalkennis!

Het zijn fascinerende verhalen. Wandelaars die verdwalen in een onherbergzaam gebied en vervolgens dagen en soms zelfs wekenlang weten te overleven in de wildernis. Ook op de televisie zie je de survivalprogramma’s met enige regelmaat voorbij komen. Wie heeft er niet gehoord van de bekende Bear Grills? Hoewel de makers soms tot het absurde gaan en bijvoorbeeld hun eigen urine drinken, hebben tips uit deze programma’s al vele levens gered. Opvallend genoeg bestaan er ook survivalbedrijven in ons veilige Nederland. ExtremeSurvival.nl is de overkoepelde organisatie voor deze bedrijven en zorgt voor een duidelijk overzicht in het aanbod.

Eerste hulp bij ongevallen

Veel avonturiers zijn tijdens hun wandelingen in de bergen in aanraking gekomen met kleine en grote ongevallen. Gebeurt dit op een drukke locatie dan is hulp snel ter plekke, maar het zijn juist de meest afgelegen plekken waar de aandacht verslapt en een ongeluk in een klein hoekje zit. Iedereen heeft dan ook een EHBO setje bij zich maar afdoende is het vaak niet. De trainers van ExtremeSurvival.nl richten zich dan ook vooral op het verhogen van kennis. “Dit weegt niks en heb je altijd bij je”: aldus Erik Schutte (Trainer via ExtremeSurvival.nl). Zo stelpt een spinnenweb het bloeden van een klein sneedje en is een berkenboom perfect voor o.a. het drinken van sap en het starten van een warm kampvuur.

Van cursus tot wekenlange vakantie

ExtremeSurvival.nl wordt dan ook regelmatig bezocht door journalisten, reizigers en avonturiers die op zoek zijn naar kennis en ervaring. In een survivalcursus van een dag maak je bijvoorbeeld kennis met de basisonderwerpen zoals vuur maken, water vinden, eetbare planten herkennen en een natuurlijk onderkomen maken. Voor wie zich er echt in wil verdiepen zijn er complete weekenden en zelfs wekenlange vakanties. Hun aanbod is dan ook een goede combinatie van leren en genieten van en over de natuur. ExtremeSurvival.nl opereert wereldwijd en zorgt voor veilige expedities en vakanties in o.a. Schotland, Duitsland, Peru, Zweden, Brazilië, Frankrijk, Spanje, Marokko, Roemenië, Canada en vele andere landen!

Verbreed ook jouw kennis en ga eens op pad met ExtremeSurvival.nl!

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past