Verstappen in een raceauto de piste af

In de aanloop naar de jaarlijkse Hahnenkamm skiwedstrijden, liet Max Verstappen de kracht van een Red Bull Racing wereld-kampioenschap raceauto zien. Ondersteund door 3500 toeschouwers, leverde de Nederlandse coureur een spectaculair voorproefje van de 2016 Formule 1 Grosser Preis von Österreich op meer dan 1600 meter hoogte.

Een echte uitdaging

Max Verstappen zette een indrukwekkende prestaties neer in een F1-wagen te midden van een Alpine landschap als de opening van de Hahnenkamm ski-races op de legendarische Streif piste in Kitzbühel. Het spektakel waarbij  sneeuw meters hoog door de lucht vloog werd door 3500 mensen bekeken. De Scuderia Toro Rosso bestuurder vertelde hoe het voelde om zijn bolide op een skipiste in het midden van de Alpen te racen. Volgens hem was het houden recht houden van de auto op de skipiste een echte uitdaging.

Mogelijk dankzij sneeuwkettingen

De Red Bull Racing-technici hadden een echte uitdaging bij het voorbereiden van de racewagen voor de bijzondere gebeurtenis. De speciaal gemaakte sneeuwkettingen zorgde ervoor dat de eerste Formule 1-showrun op een Alpine piek mogelijk was. De sensationele beelden van Kitzbühel, met besneeuwde bergen op de achtergrond zullen waarschijnlijk de hele wereld overgaan.

Oostenrijkse F1 coureurs

De Oostenrijkse F1 coureurs Gerhard Berger en Dr Helmut Marko wilde het evenement niet missen en vonden het geweldig om naar Tirol te komen. Volgens Marko zijn zulk soort unieke evenement belangrijk. Het is belangrijk dat je niet nadenkt over waarom dingen niet gebeuren, maar dat je gaat uitzoeken hoe je het kan laten slagen. Beide waren erg enthousiast over de actie van Verstappen.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!