Foto EricArnold.nl

Vierde poging beklimming Mount Everest voor Eric Arnold in 2015

Foto EricArnold.nlDe Rotterdammer Eric Arnold is niet uit het veld geslagen nadat hij tot driemaal toe niet de top van de Mount Everest bereikte: in 2015 gaat hij een nieuwe poging doen. Na zijn vierde poging volgend jaar hoopt de bergbeklimmer zichzelf de eenentwintigste Nederlander te kunnen noemen die de top van de Mount Everest heeft bereikt.

Eerdere pogingen om de top te behalen

Arnold ondernam in 2012 zijn eerste poging. Op de dag waarop hij de top zou bereiken, hij was er slechts 250 meter vandaan, moest hij door de slechte weersomstandigheden rechtsomkeert maken. Met nauwelijks zicht en een gevoelstemperatuur van -70 graden besloot Arnold zijn klim te staken. In 2013 probeerde hij nogmaals de 8848 meter hoge berg te trotseren. Deze poging ging niet door vanwege een blessure. Tijdens zijn derde poging in 2014 kwam Arnold niet verder dan het basiskamp. Nadat er zestien sherpa’s waren overleden in april 2014 door lawines, werd er door andere sherpa’s gestaakt voor betere arbeidsomstandigheden op het moment dat Arnold wilde gaan klimmen.

Geld inzamelen met beklimming voor Stichting ALS

Ondanks de tegenvallers is Arnold nog steeds gemotiveerd om de top te bereiken. Net zoals in voorgaande jaren zamelt Arnold geld in met zijn klim voor Stichting ALS. ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen remedie voor gevonden is. Op deze manier hoopt Arnold niet alleen zijn eigen doel te behalen, maar ook een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek naar ALS.

Bron:

RIjnmond.nl en meer info op EricArnold.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?