Mammut Eiger Extreme

Voor extreme prestaties: de Mammut Eiger Extreme-lijn

Gure wind, vlijmscherpe hagel, natte sneeuw, stromende regen, ijskoude bivak, dagenlang op pad: als je zelf van extreme omstandigheden houdt, dan moet je gear dat ook doen. De nieuwe generatie Mammut Eiger Extreme-kleding is ontworpen voor de avonturier die er graag een schepje bovenop doet. Technisch, innovatief en altijd betrouwbaar: al vier generaties lang bewijst de kledinglijn zich op de bruutste noordwand van de Alpen.

Oranje-blauw

Sinds haar introductie in 1995 is de Eiger Extreme-lijn het vlaggenschip van Mammut en staat het voor producten van de hoogste kwaliteit en functionaliteit. De oranje-blauwe kleurenstelling waaraan de kleding al sinds het eerste ontwerp te herkennen is, zette het merk op de kaart. De doorbraak kwam in 1999, toen Evelyne Binsack en Stephan Siegrist tijdens een live-uitzending van hun beklimming van de Eiger de hoogwaardige Mammut-kleding droegen. Eiger Extreme is sindsdien met de bergsport meegegroeid: terwijl het ene na het andere alpiene record werd gebroken, bleef Mammut de lijn ontwikkelen, zodat de topatleten de grenzen van het extreme konden blijven opzoeken.

Ergonomisch maatwerk

Innoveren is observeren. De vierde generatie van de Mammut Eiger Extreme-lijn is daarom in nauwe samenwerking met de atleten van het Mammut Pro-team ontwikkeld, om het gevoel van een tweede huid zo goed mogelijk na te bootsen. In extreme omstandigheden moet de alpinist iedere beweging kunnen maken zonder belemmering van zijn kleding. Daarom is de Mammut Eiger Extreme-kleding voorzien van ergonomisch maatwerk en elastische delen, die er bijvoorbeeld voor zorgen dat de jas op zijn plek blijft wanneer de klimmer hoog probeert te grijpen.

Lichtgewicht, ademend, sterk

De alpinist die zich waagt aan een extreme beklimming, moet erop kunnen vertrouwen dat zijn materiaal dat ook aankan. De Eiger Extreme-collectie is gemaakt van de duurzaamste en sterkste materialen, zoals Goretex Pro, YKK-waterdichte ritsen en verstevigde stoffen. Daarnaast bevat de kleding een hoogwaardig warmteregulatiesysteem: heeft een extreem ademend vermogen, houdt lichaamswarmte vast en heeft handige ventilatieritsen. Het gewicht van de gear, dat net het verschil kan maken tussen jouw snelheidsrecord op de Eiger, of dat van Dani Arnold, is van groot belang in de ontwerpfase en zo laag mogelijk gehouden. Want alleen wanneer materiaal optimaal presteert, kan ‘extreem’ opnieuw gedefinieerd worden.

Wil je meer weten over de Mammut Eiger Extreme collectie? Klik hier

Afbeelding: Mammut

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?