Besneeuwde bergen in Schotland. Foto easylocum

Voor het eerst Skimo-wedstrijden in Groot Brittannië

Besneeuwde bergen in Schotland. Foto easylocumSki Mountaineering racing wordt later dit jaar voor het eerst in Groot-Brittannië geïntroduceerd. Ski mountaineering, ook wel skimo, is een combinatie van skiën en bergbeklimmen. Je gaat dan te voet de berg op en met ski's de berg af. Een skimo-wedstrijd duurt tussen de 60 en 90 minuten.

Skimo werd al beoefend in de Alpen en Noord-Amerika, maar dit jaar worden er voor het eerst ook wedstrijden in Schotland gehouden. Onder de Britten is de populariteit van skiën en langlaufen de afgelopen jaren blijven groeien. De komst van skimo is een logisch gevolg. De wedstrijden worden op 29 december in het Lecht, 19 januari in Glenshee, 23 februari in Glencoe Mountain en 23 maart in Nevis Range gehouden.

De Schotse Skimo-organisatie heeft als doel om iedereen die het nog nooit gedaan heeft een kans te geven het te proberen, zonder er al te ver voor te moeten reizen. De organisatie probeert zich zoveel mogelijk aan de regels van de Internationale Ski Mountaineering Federation (ISMF) te houden, maar doordat het landschap in Schotland zo anders is als in de Alpen moest er een aantal regels aangepast worden.Kijk voor meer informatie op www.skimoscotland.co.uk

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?