Hochalpenstrasse ©André Zehetbauer

Vrijwillige bijdrage voor fietsers op Grossglockner Hochalpenstrasse

Hochalpenstrasse ©André ZehetbauerBeheerders van de Grossglockner Hochalpenstrasse wilden een verplichte betaling van vijf euro invoeren voor fietsers die de bergpas over willen, maar dat idee zorgde drie jaar lang voor veel ophef. Nu willen de beheerders het ook wel met minder doen: vrijwillige bijdrage.

Dat meldt Orf.at. Johannes Hörl van beheerder GROHAG ziet ervan af na jarenlange hevige protesten van fietsliefhebbers: “Hoogstwaarschijnlijk wordt het geen verplichte betaling, maar een vrijwillige bijdrage. Fietsers komen hier graag, want we bieden veel moois. Dat kost natuurlijk wel een beetje.”

Per sneeuwvrij half jaar krijgt de Hochalpenstrasse bezoek van 20.000 fietsers en het worden er steeds meer. Een vrijwillige bijdrage voor het in stand houden van de panoramische route bleek er wel in te mogen zitten. “Wanneer ik op vrijwillige basis betaal voor de rit, zie ik wel in dat het geld wordt gebruikt voor investeringen in en onderhoud aan de route”, legt Heinz Reiter uit, vertegenwoordiger van een Oostenrijkse fietsvereniging.

Met de fiets ben je heel goedkoop uit; motorrijders betalen 24 euro voor de toegang, automobilisten betalen 34 euro.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)