Vrijwilligers gezocht: red de poolvos in Zweden!

In samenwerking met Stockholm University start Fjällräven een internationale campagne om vrijwilligers te werven voor onderzoek naar de poolvos in de Zweedse bergen. Er worden vijf vrijwilligers geselecteerd. Ben jij een ervaren bergwandelaar en lijkt dit je wel wat? Meld je dan aan vóór 28 maart!

Red de poolvos

De vrijwilligers gaan samen met onderzoekers helpen met de inventarisatie van deze bedreigde diersoort. Voor de campagne worden vijf vrijwilligers geselecteerd die in de zomer van 2015 tien dagen aan de slag gaan. Ze overnachten in tenten en dienen hun eigen uitrusting plus een deel van de onderzoeksmaterialen te dragen, totaal circa 30 kg. Ervaring, conditie en doorzettingsvermogen zijn dus een vereiste.

Ben je een ervaren bergwandelaar en geïnteresseerd, plaats dan tussen 16 tot 28 maart je sollicitatie op www.savethearcticfox.se. De vijf vrijwilligers worden geselecteerd door een samengesteld panel van de Stockholm University en Fjällräven. Meer info op deze Nederlandse pagina.

Zinvolle bijdrage 

De uitverkorenen verrichten, onder leiding van Professor Anders Angerbjörn en doctoraal student Rasmus Erlandsun, tien dagen lang veldwerk in de bergen van Zweden. Samen met ervaren vrijwilligers vertrekken ze in paren om onderzoeksmateriaal te verzamelen en nesten te inventariseren. Fjällräven zal de vijf winnaars voorzien van kleding en zal ook de reis regelen en de reiskosten vergoeden.

Poolvossen worden acuut met uitsterven bedreigd. Op deze manier kun je een zinvolle bijdrage leveren aan de overleving van een van de meest karakteristieke bewoners van de Noord-Europese bergen. Het doel van de universiteit van Stockholm, Department of Zoology, is om de populatie weer te laten groeien. Dat gaat niet vanzelf. Fjällräven steunt dit initiatief al sinds 1995.

Fjällräven

Fjällräven is in 1960 opgericht in het ruige, Zweedse Örnsköldsvik door Åke Nordin. Åke was een zeer gepassioneerde zwerfsporter en altijd bezig met het verbeteren van zijn uitrusting. Sindsdien kleden vele boswachters, jagers, trekkers en vissers zich met de onverwoestbare en sneldrogende G-1000 stof die door Fjällräven werd ontwikkeld. Tegenwoordig ontdekken steeds meer recreatieve en professionele buitenliefhebbers het robuuste merk. Fjällräven maakt een brede lijn kleding, rugzakken, tenten, slaapzakken en accessoires. Functioneel, duurzaam, tijdloos en altijd voorzien van het logo van de fjällräven (Zweeds voor poolvos).

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?