Woensdag is in het Yelowstone-park een wandelaar gedood door een vrouwelijke gri

Wandelaar gedood door vrouwelijke grizzlybeer

Woensdag is in het Yelowstone-park een wandelaar gedood door een vrouwelijke griWoensdag is in het Yelowstone-park een wandelaar gedood door een vrouwelijke grizzlybeer. Het slachtoffer maakte met zijn vrouw een wandeltocht in het park. De vrouw bleef ongedeerd. Het stel had de beer woensdagochtend al gezien, maar besloot door te lopen. Later kwam ze dus op de wandelaars af, waarop de man tegen zijn vrouw riep dat ze moest vluchten. Daarbij struikelde ze. De beer tilde haar aan haar rugzak op, maar liet haar meteen weer vallen. Daarna rende het dier weg. De man werd dodelijk verwond.Na het incident hebben de beheerders van Yellowstone kampeerterreinen in het gebied gesloten. Wandelaars en andere bezoekers worden daar voorlopig geweerd.

Yellowstone is het oudste nationale park ter wereld (sinds 1872) en ligt in het noord-westen van de Verenigde Staten. Yellowstone heeft een oppervlakte van bijna 9000 km², waardoor het meteen ook een van de grootste nationale parken is in de Verenigde Staten. De gemiddelde hoogte in het park is 2440 meter.

Het park heeft zo'n 3 miljoen bezoekers per jaar, toch is het 25 jaar geleden dat er iemand gedood is door een beer in het park.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?