© jorkshire Zillertal

Wandelaars met heli opgepikt uit Zillertal

© jorkshire ZillertalDrie uitgeputte mannen van 16, 20 en 44 jaar zijn zaterdag uit het Zillertal opgepikt met een reddingshelikopter nadat zij een noodoproep hadden gedaan. Ze hadden de hoeveelheid sneeuw in het gebied onderschat.

De wandelaars wilden een maand lang vanuit Tirol door het Steiermark-gebied wandelen en hadden dan ook slaapzakken, matten en proviand voor meerdere dagen bij zich. Onderweg stuitten zij op sneeuwlagen zo hoog als hun heupen, en sterke windvlagen.

Volgens de politie zijn ze van plan om hun tocht te vervolgen zodra ze uitgerust zijn. Van het helikoptertochtje krijgen ze een rekening thuisgestuurd.

'Taxivluchten'

Halverwege vorige week werden negen Franse wandelaars door een politiehelikopter opgehaald. De negen waren na een tocht door een dikke sneeuwlaag op weg naar de top van de Narrenkogel te moe om zelf af te dalen.

Omdat een politiehelikopter hen ophaalde, krijgen zij geen rekening. Wanneer een helikopter van de bergreddingsdienst de vluchten had gemaakt, konden de kosten wel in rekening worden gebracht.

De politie denkt dat 250 tot 300 van de politiehelikoptervluchten naar de bergen eerder 'taxivluchten' zijn dan reddingvluchten. Toch moet de politie bij een noodoproep uitrukken, omdat van afstand niet te zien is of er echt nood aan de man is of niet. De politie zoekt momenteel uit of het mogelijk is voortaan rekeningen te sturen.

Bron: Tirol.orf (hier en hier

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!