nieuwe planten app

Wandelgids en plantengids in 1 app

Welke planten kom je allemaal tegen onderweg? Dat kun je opzoeken in je plantengids, maar voor een bergwandelaar die wil bezuinigen op het gewicht in z’n rugzak, is zo’n gids meenemen misschien wat onhandig. De nieuwe Flower App die door de Zwitserse organisatie Pro Natura Aargau is gelanceerd, kan uitkomst bieden.

Als je meer weet over de omgeving waar je wandelt, dan beleef je die nog meer. Dat is het idee achter de app. Met de app heb je een wandelgids en een plantengids van Zwitserland in je smartphone.  Bij 42 wandelroutes wordt informatie gegeven over de flora die langs de route te zien is. De informatie over de app gaat over bijna heel Zwitserland. Alleen het kanton Ticino is niet in de app meegenomen.

800 plantensoorten in een app

De plantengids die in de app zit, is geïllustreerd met 4000 foto’s heeft 800 plantensoorten, waaronder een aantal zeldzame planten zoals de Wondklaver. De informatie over de planten is alleen wel geschreven in het Duits en in het Frans. De Nederlandse naam van sommige plantensoorten moet je dus zelf even opzoeken.

Wandelgids en plantengids in één

De app geeft ook routeinformatie voor je wandeltocht gegeven. Daarmee willen de makers van de app de gewone vakantievierende bergwandelaar bedienen, maar tegelijk ook interessant zijn voor meer gespecialiseerde botanisten. Bij de informatie over de wandelroutes worden ook rustpunten langs je wandelroute aangegeven, alsmede de hoogteprofielen en de verwachte duur van je wandeltocht.

 De app is gratis beschikbaar voor zowel Android telefoons, als Iphones. 

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen