wegwerkzaamheden in Tirol

Wegenbouwprojecten in Tirol begonnen

Deze week is op vier plekken in Oostenrijk begonnen met wegwerkzaamheden. Lees waar er aan de weg wordt gewerkt. Voorkom dat je vast komt te zitten in het verkeer.

Arlbergtunnel

Maandag 24 april om vijf uur is begonnen met de renovatie van de Arlbergtunnel . In beide richtingen is de S 16 bij de tunnel voor verkeer gesloten. Auto’s moeten over de Arlsberg-pas rijden. Honderdvijftig man zijn aan het werk om de verbeteringen aan te brengen. Pas 2 oktober moet is het project afgerond.

Europa-Voorlandbrücke

Er wordt op nog drie plekken in Tirol aan de weg gewerkt. Bij de Europa-Voorlandbrücke, direct voor de Europabrücke op de snelweg A 13 is een nieuwe rijstrook in aanbouw. In beide richtingen blijven twee rijstroken voor het verkeer open.

Inntalautobahn tussen Zirl-West en Pettnau

Bij de snelweg tussen Zirl-West en Pettnau is eveneens aan de aanleg van een extra rijbaan begonnen. Halverwege september moet de klus geklaard zijn. Tot die tijd zijn er in beide richtingen maar twee stoken open.

Grensbrug bij Kiefersfelden

Tot slot is de grensbrug bij Kiefersfelden aan renovatie toe, woensdag 25 april 2017 is hieraan begonnen. De Inntal snelweg zal gesloten zijn, alleen gedurende nachtelijke uren kan verkeer over één rijbaan passeren. De werkzaamheden duren tot september 2019.

Verkeersinformatie over Tirol

Om te voorkomen dat je tijdens je vakantie in Tirol vast komt te zitten in het verkeer kun je het beste voor vertrek je route bekijken. Op radio O3 is ieder half uur een nieuwbericht over de verkeerssituatie.  Op deze site vind je informatie over verkeersobstakels in Tirol.Het is mogelijk om het verkeer op deze overzichtskaart te checken.

bronnen: Radio O3, ORF, foto: pixabay

 

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d735124.1743608792!..." width="619" height="250" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)