Wel of niet de top gehaald

De Oostenrijkse alpinist Christian Stangl is bezig met een groots project: hij wil alle hoogste en een na hoogste toppen beklimmen. Na zijn beklimming van de K2 is er een discussie ontstaan of Stangl de top nu wel of niet gehaald heeft.

Stangl heeft op de top van de K2 foto's gemaakt. Experts echter zeggen aan de hand van de foto's te kunnen zien dat hij de top van de K2 niet gehaald heeft. De alpinist beklom de berg solo, er is dus niemand die opheldering kan geven.

Stangl heeft met zijn sponsor een persconferentie gegeven. Op explorersweb.com kun je foto's van Stangl zien die hij tijdens zijn tocht gemaakt heeft. Ook kun je daar de discussie volgen. Sommige mensen beweren namelijk dat de K2 het slechtste in mensen boven haalt, anderen zeggen dat Stangl last van een soort coma waardoor hij niet goed wist waar hij was. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!