Wel of niet de top gehaald

De Oostenrijkse alpinist Christian Stangl is bezig met een groots project: hij wil alle hoogste en een na hoogste toppen beklimmen. Na zijn beklimming van de K2 is er een discussie ontstaan of Stangl de top nu wel of niet gehaald heeft.

Stangl heeft op de top van de K2 foto's gemaakt. Experts echter zeggen aan de hand van de foto's te kunnen zien dat hij de top van de K2 niet gehaald heeft. De alpinist beklom de berg solo, er is dus niemand die opheldering kan geven.

Stangl heeft met zijn sponsor een persconferentie gegeven. Op explorersweb.com kun je foto's van Stangl zien die hij tijdens zijn tocht gemaakt heeft. Ook kun je daar de discussie volgen. Sommige mensen beweren namelijk dat de K2 het slechtste in mensen boven haalt, anderen zeggen dat Stangl last van een soort coma waardoor hij niet goed wist waar hij was. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Afdalen van de vers geprepareerde pistes en als allereerste in het skigebied zijn. Het eerste spoor is voor jou!

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!