apres ski verboden oostenrijk

Wel wintersport, geen après ski in Oostenrijk

Wie dit jaar op wintersport naar Oostenrijk wil, is welkom, maar na het skiën een feestje bouwen zit er niet in. De Oostenrijkse bondskanselier heeft gezegd dat het skiseizoen door kan gaan, maar dat de après-ski bars gesloten moeten blijven.

“Skivergnügen ja, aber ohne Apres-Ski“

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz liet er geen onduidelijkheid over bestaan: “Skivergnügen ja, aber ohne Apres-Ski“. Dat wil niet zeggen dat je na het skiën niet even bij kan komen onder het genot van een glaasje schnapps, maar dan moet je wel blijven zitten. Hossen, feesten, dansen en springen zal er niet bij zijn.

Verder lijkt het wel de bedoeling te gin dat het wintersportseizoen in Oostenrijk zo veel mogelijk doorgang kan vinden. De Oostenrijkers hebben heel wat ideeën over welke maatregelen er genomen moeten worden, zoals een verplichting voor mond-neusmaskers op veel plekken, maximale groottes voor skiklassen en dus het verbod op de après-ski. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om personeel van skischolen en berghutten maar ook reisbegeleiders makkelijker te kunnen laten testen op het coronavirus.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Afstemming met het buitenland

De Oostenrijkers zijn nog in overleg met andere landen om de maatregelen rondom het wintersportseizoen af te stemmen. De bedoeling is dat het wintersportseizoen door kan gaan, zonder dat dat net als vorig jaar leidt tot grote uitbraken van het coronavirus. Het buitenland is daarbij van enorm belang, want vorig jaar kwam driekwart van de wintervakantiegangers in Oostenrijk uit het buitenland.

Reisbeperkingen naar Oostenrijk?

Uiteraard is alles afhankelijk van reisbeperkingen die vanuit overheden worden opgelegd. Dat de Belgische overheid Tirol ‘rood’ verklaard heeft, baart de Oostenrijkse wintersportbranche dan ook zorgen.

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt