corona innsbruck

Corona-update: gebieden in Oostenrijk en Frankrijk

De coronacrisis laait op veel plekken in Europa weer op. En dus worden regelmatig de reisadviezen aangepast. Op 22 september 2020 maakte de Nederlandse overheid een aantal nieuwe reisadviezen bekend.

Code oranje voor grote delen van Frankrijk

Veel Franse departementen stonden al op ‘oranje’, waaronder veel berggebieden. En met ingang van 22 september 2020 zijn dat er alleen maar meer. Inmiddels heeft de Nederlandse overheid grote delen van de Franse berggebieden ‘oranje’ verklaard. Dat betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden, geen vakantie, al is het niet verboden. Ook moet je bij thuiskomst tien dagen in quarantaine.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Om het ingewikkeld te maken, heeft de Franse overheid zelf ook nog een kleurensysteem, dat uit drie kleuren bestaat: groen, oranje en rood. Als we het Franse overzicht van ‘rode gebieden’ erbij pakken, ziet het er nog iets minder rooskleurig uit. Al met al opletten in Frankrijk dus.

Oranje voor Tsjechië

Wie van de rustigere Tsjechische berggebieden wil genieten, komt ook van een koude kermis thuis. De Nederlandse overheid heeft voor het hele land code oranje afgekondigd.

Oostenrijk: Wenen en Innsbruck oranje

Opvallend zijn de wijzigingen in Oostenrijk. De Nederlandse regering heeft voor die gebieden Oostenrijk en Wenen oranje verklaard. Dat betekent ook dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden en dat je bij thuiskomst uit die twee steden tien dagen in quarantaine moet. De rest van het land is nog ‘geel’. Daar zijn vakantietripjes nog wel toegestaan.

Belgisch reisadvies: niet meer naar Tirol

De Belgische overheid gaat zelfs een stap verder. Zij hebben de Länder Wenen, Tirol en Vorarlberg 'rood' verklaard. Dat betekent dat Belgen niet meer die kant op mogen.  Opper-Oostenrijk, Neder-Oostenrijk, Burgenland, Stiermarken en Salzburg zijn oranje. De kleurcodes gaan in op 25 september 2020 om 16u. 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden