IJsklimmer op Mt. Rainier - Verenigde Staten

Wereldbeker IJsklimmen van start in Zuid-Korea

IJsklimmer op Mt. Rainier, Verenigde StatenAfgelopen weekend heeft de eerste wedstrijd plaatsgevonden in de Wereldbeker IJsklimmen. In het Zuid Koreaanse Cheongsong domineerden Russische klimmers bij zowel de mannen als de vrouwen. Twee Nederlanders namen deel aan de wedstrijd.

Bij de vrouwen behaalde de Nederlandse klimster Marianne Steen een twaalfde plaats op het onderdeel Lead en een dertiende plaats op het onderdeel Speed. Bij de mannen was Dennis Hoek de Nederlandse deelnemer, hij kwam niet verder dan een 33e plaats op de Lead discipline.

Zoals gewoonlijk waren de Russische ijsklimmers oppermachtig op het onderdeel Speed, waarbij zo snel mogelijk een ijswand bedwongen moet worden. Viktoria Shabalina and Ivan Spitsyn behaalden hier de winst. De Italiaanse Angelika Rainer won het onderdeel Lead bij de vrouwen. Van de 35 deelneemsters (een recordaantal) bereikten er twee de top van een vooraf uitgezette, zeer ingewikkelde route, de Italiaanse deed dit als snelste. Bij de mannen won op dit onderdeel wederom een Rus: Maxime Tomilov.

Zuid-Korea was de eerste krachtmeting bij de Wereldbeker IJsklimmen. Komend weekend moeten de ijsklimmers al weer aan de bak in Zwitserland. Dan vervolgt de competitie zich in Saas Fee. Daarna volgen nog wedstrijden in Frankrijk, Roemenië en Rusland.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!