Printscreen youtube

Wereldrecord hoogste Gamesessie verbroken in de Himalaya

Printscreen youtubeTer promotie van de nieuwe Game Far Cry 4, die op 18 november uitkomt, heeft uitgever Ubisoft een wedstrijd uitgeschreven waarbij de winnaar naar Nepal mocht om het wereldrecord ‘hoogste gamesessie ter wereld’ te verbreken. Gamer Will Cruz was de gelukkige die deze Quest for Everest-wedstrijd had gewonnen. En hij vertrok naar de Himalaya.

Op de Kala Patthar gamen

Op de berg Kala Patthar stond op 5600 meter hoogte een console klaar waarop Cruz voor het eerst het spel Far Cry 4 mocht spelen. Bij rukwinden tot wel 40 kilometer per uur en met een temperatuur van zeker acht graden onder nul wist hij het vol te houden om het spel, waarbij je moet werken voor een geschifte leider in Nepal, een uur lang te spelen.

Voor het verbreken van het wereldrecord werd Cruz – die zijn droom om altijd eens naar de Himalaya te gaan verwezenlijkt zag worden – meegenomen op een reis door de bergen, die leidde langs verschillende plaatsen die ook in het spel Far Cry 4 zelf voorkwamen. Deze reis begon in de hoofdstad van Nepal, Kathmandu, vanwaaruit Cruz met een vliegtuig naar het dichtstbijzijnde stadje van de berg werd gebracht.

De tocht in de Himalaya

Vanuit dit stadje, met zeer veel mooie hangbruggen, begon de klim naar boven. Hoewel er een redelijk goed gebaand pad naar boven leidt, was de tocht niet gemakkelijk. Door een sneeuwstorm moesten de expeditieleden bijvoorbeeld twee dagen lang overnachten in hun tent. Omdat Cruz hierdoor dezelfde dingen meemaakte als in het spel, was het voor hem wel een zeer indrukwekkende ervaring.

Behalve een beklimming de berg op, maakte Cruz op een olifant, ook nog een tocht door de jungle, die ook in het spel voorkomt.

Bron: Apparata.nl

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen