Whisky en wandelen in Zwitserland

Bij whisky denk je waarschijnlijk niet meteen aan de Alpen. Toch kun je als whiskyliefhebber én wandelaar ook je hart ophalen in de Zwitserse Alpen. Daar is de Whisky Trek geopend. Een huttentocht hoog door de Alpen, waarbij je in elke hut van een exclusieve whisky kan proeven.

Twee varianten op de Whisky Trek

De Whisky Trek wordt in twee varianten aangeboden: een korte en een lange route. De korte route voert langs negen hutten, de lange route gaat langs 27 hutten. In elke hut kan er geproefd worden van een lokaal gestookte whisky. Wie een aandenken wil kan de whisky’s ook verzamelen. Dat gaat echter niet in grote flessen, om de exclusiviteit van de whisky’s te waarborgen, worden er geen flessen van meer dan 10 cl. verkocht. Om alle flesjes veilig mee te nemen is bij de routes een verzamelbox  te krijgen.

Informatie over de Whisky Trek

Krijg je al een kromme rug bij de gedachte dat je al die flessen whisky mee moet nemen in je rugzak? Geen zorgen! Een deel van de hutten is per kabelbaan bereikbaar. De routegidsen en de verzamelbox zijn te krijgen bij de Brauquöll brouwerij in Appenzell. Vanuit daar kunnen je zelf je wandeling plannen. Meer informatie over de Whisky Trek? Op de site lees je meer.

Bron: myswitzerland.com

 

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?