COPYRIGHTS BY TOURISMUSVERBAND KITZBÜHELER ALPEN - BRIXENTAL 2011

Wielerspektakel ‘Ronde van Tirol’

COPYRIGHTS BY TOURISMUSVERBAND KITZBÜHELER ALPEN - BRIXENTAL 2011Van 15 tot en met 22 juni vindt in Oostenrijk het wielerevenement de ‘Ronde van Tirol’ plaats. Deze fietsronde wordt georganiseerd door Tirol en OAD Reizen in samenwerking met voormalig profwielrenners Rob Harmeling en Erwin Nijboer.

De etappes van de ronde leiden je langs de Kitzbüheler Ache rivier, de Pillersee en leuke dorpjes als St. Johann en Kössen in het gebied de Wilde Kaiser. De Koningsetappe is met de beklimming van de Kitzbüheler Horn (1.996 m) de grootste uitdaging. Zowel beginners als ervaren wielrenners kunnen deelnemen aan het achtdaagse fietsspektakel, want er zijn twee verschillende moeilijkheidsgraden.

Clinic ter voorbereiding

Op 21 april geven Rob Harmeling en Erwin Nijboer een clinic ter voorbereiding op de ‘Ronde van Tirol’. Hier maken de deelnemers kennis met beide coaches en het begeleidingsteam en krijgen ze uitleg over diverse fietstechnieken. Ook ontvangen de deelnemers een rondeboek met diverse trainingsoefeningen en tips. Deelnemen aan de ‘Ronde van Tirol’? Kijk op de website voor meer informatie. Bij een reservering voor het wielerevenement kom je automatisch ook op de deelnemerslijst voor de clinic.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?