Arctic race of Norway

Wiellerrace Arctic Race of Norway 14 augustus van start

Arctic race of NorwayIn Hammerfest, de noordelijkste stad van Europa, zal dit jaar de Arctic Race of Norway van start gaan, die duurt van 14 tot 17 augustus. Het is de tweede editie. Het is een spectaculaire race die de wielrenners voert langs de steile Noorse bergwanden, fjorden, eilanden en duizenden inhammen.

Noordkaap de finish van eerste etappe

De wedstrijd bestaat uit vier etappes die bij elkaar bestaan uit 708 uitdagende kilometers. Vorig jaar vond de race plaats rond de poolcirkel, maar dit jaar gaat de organisatie een stapje verder: de eerste etappe zal eindigen op het noordelijkste puntje van Europa, bovenop de Noordkaap. Hiermee vestigt de wedstrijd een nieuw record.

Wielrennen dwars door Noorse natuur

Etappe twee en drie voeren de deelnemers langs het stadje Honningsvåg, noorderlichtstad Alta en de berg Kvaenangsfjellet. De vierde etappe start en finisht in Tromsø, ‘de hoofdstad van het Noorden’. Deze etappe bestaat uit vijf rondes met twee sprints en een klim van twee kilometer voor de finish. De race wordt georganiseerd door Amaury Sport Organisation, die onder andere ook verantwoordelijk is voor de Tour de France.

Arctic race of Norway

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!