EOFT 2021

Win toegangscodes voor de EOFT

De EOFT gaat online door. Vanuit huis kun je de mooiste outdooravonturen uit de geschiedenis van de EOFT meebeleven, gewoon op de bank! Erg fijn nu we avonden thuis moeten doorbrengen.

Het filmfestival European Outdoor Film Tour reist, zoals de naam al zegt, van bioscoopzaal naar bioscoopzaal, door heel Europa. Maar dat kan door de coronacrisis natuurlijk niet. Maar, niet getreurd. Onder de naam EOFT Basecamp wordt de tour online voortgezet! In verschillende Episodes wordt het allerbeste uit de geschiedenis van de EOFT online gezet. Waar je normaal een toegangskaartje koopt, kun je nu een code kopen, waarmee de mooiste films kan genieten. Veilig vanaf de bank in je eigen Basecamp. Inmiddels staat Episode drie van de Tour online en in samenwerking met de EOFT mogen we 4 toegangscodes voor Episode 3 van de online EOFT verloten. Vul het wedstrijdformulier in en wie weet ben jij een van de gelukkigen!

Doe mee!

Episode 3 bevat vier films, waaronder een prijswinnaar! Hieronder lichten we ze nog even toe.

The Crossing

Twee Australiërs, Chris Bay en Clark Carter, doorkruisen Victoria Island in het noorden van Canada. Een lange tocht door een woest, leeg en onherbergzaam, landschap. Daarvoor heb je meer een topconditie en enorm mentaal uithoudingsvermogen nodig maar vooral heel veel spullen. En hoe krijg je dat allemaal mee?

Bekijk de trailer hier

Petit Bus Rouge

Adrenaline en humor komen samen in deze film, over de enfants terribles die er met hun rode bus en parachutes op uit trekken om overal in Europa los te gaan. Van het Atomium tot het viaduct van Milau, overal springen ze vanaf. Bereid je voor op een avontuur dat bol staat van de knotsgekke capriolen en bloedstollende waaghalzerij.

Bekijk de trailer hier

Expedition Manaslu

In 2007 trokken de twee Duitse bergbeklimmers Benedikt Böhm en Sebastian Haag eropuit om de Manaslu te beklimmen. En dat niet alleen, ze wilden ook een snelheidsrecord neerzetten. Razendsnel omhoog en dan skiënd naar beneden. Maar al in het basiskamp, worden ze behoorlijk op de proef gesteld.

Meer weten? 

A line across the sky

Alex Honnold staat bekend om zijn duizelingwekkende Free Solo, waarin hij zonder hulp of zekering El Capitan in Yosemite beklimt. In dit avontuur heeft hij zijn zinnen gezet op een andere grote uitdaging: de Fitz-traverse in Patagonië. Samen met Tommy Caldwell trekt hij naar Zuid-Amerika om deze roemrchte traverse te bedwingen. Maar Patagonië is op alle mogelijke manieren heel wat anders dan het bekende park in Californië. In 2016 won de film de publieksprijs van de EOFT.

Bekijk hier de trailer

Wil je de films helemaal bekijken? Hier doe je mee met de winactie!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)