Wingsuit-vliegverbod in Chamonix na ongelukken

Na vier ongelukken in een week waarvan zelfs één dodelijk ongeluk, heeft de burgemeester van Chamonix besloten het wingsuitvliegen van La Brévent en l'Aiguille du Midi bergstations te verbieden.

Het Brévent bergstation is in de zomermaanden het populairste startpunt voor paragliders, omdat je vanaf dit punt makkelijk naar de thermen kunt die aan de zuidkant van de vallei liggen. Maar in dit zelfde gebied vliegen de wingsuitvliegers. Door middel van radiocommunicatie is al geprobeerd om de ongelukken te verkomen, maar tevergeefs.

Het laatste ongeluk trof een 40-jarige man uit Noorwegen die van de 2500 meter hoge La Brévent sprong en waarbij zijn parachute niet goed opende. Later op de dag raakte ook een Zuid-Afrikaanse man ernstig gewond op dezelfde plek. Er zijn weinig regels rondom het wingsuitvliegen en wordt te vaak gedaan door mensen zonder ervaring. De gemeente heeft het wingsuitvliegverbod nu ingesteld tot nader order.

Wingsuitvliegen is een sport waarbij je met behulp van een speciale overall door de lucht vliegt in een zogenaamde wingsuit. Een wingsuitvlucht eindigt met het openen van de parachute door de vlieger. De vlieger draagt een parachute die bestemd is voor parachutespringen of BASE-jumpen.

Bron: planetski.eu

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen