2DE PLAATS FILIP SCHOUTEET

Winnaars Canon-fotowedstrijd 'water in de bergen' bekend

De redactie kreeg honderden prachtige foto's binnen in het thema 'water in de bergen'. Een deskundige jury selecteerde drie winnende beelden, die toevallig alle drie in IJsland zijn gemaakt. Arjen Fokkema uit Groningen wint de hoofdprijs en krijgt een waterdichte Canon Powershot D20 thuis gestuurd.

Over welke foto op de tweede en de derde plek belandden, kon de jury het niet eens worden. Daarom delen de inzendingen van Anneke Reiss-Determann (Zwaag) en Filip Schouteet (De Pinte) de tweede plek. Zij ontvangen elk een hoogwaardige afdruk van hun foto op A3 formaat. Proficiat aan allen!

1STE PLAATS ARJEN FOKKEMA

"Mooie kleuren en alle vormen van water zitten erin"

1STE PLAATS ARJEN FOKKEMADe foto is gemaakt tussen Landmannalaugar en de Heklavulkaan tijdens een trektocht op IJsland. Het is een geweldig beeld met een energiek lijnenspel en vrolijke kleurvlekken van de tentjes en de kampeerders. Leuk is dat de schaal van het landschap daardoor duidelijk wordt. De lucht is prachtig en er is veel water aanwezig in het beeld, zowel in vloeibare als in vaste vorm.

2DE PLAATS FILIP SCHOUTEET

"Niets brengt deze held van zijn stuk"

2DE PLAATS FILIP SCHOUTEETDit is de Skógafoss in het zuiden van IJsland. Deze zorgvuldig gekozen compositie resulteert ineen eenvoudig, maar sterk beeld. Door de figuur onderaan de foto te plaatsen worden formaatvan waterval en wandelaar versterkt. De wandelaar lijkt nietig tegen de achtergrond van dieonvoorstelbare woestheid van de waterval, maar hij straalt ook onverschrokkenheid uit.

2DE PLAATS ANNEKE REISS-DETERMANN

“Water is sterker dan steen”

2DE PLAATS ANNEKE REISS-DETERMANN

Hij ziet er vredig uit, die rivier, en de rotsen ongenaakbaar, maar hij kan ook woest bruisen en dan vreet hij zich een weg door het lavagesteente. Kijk maar hoe zijn slingers zich door eeuwenlang slijpwerk herhalen in de rotsen. Je wordt diep het beeld ingetrokken door die slingerende rivier. Het waterige zonnetje zorgt voor mooi zacht licht, de lucht voor een beetje dramatiek.

Volgende fotowedstrijd: thema (Over)nachten in de bergen

Op welke mooie plekken in de bergen overnacht jij? Camping, berghut, hotel, of in de wilde natuur? We zijn op zoek naar mooie slaapplekken, nachtfoto's of een thema dat op een of andere manier te maken heeft met overnachten in de bergen.

HOOFDPRIJS

Wandelhotel Zwitserland - GraubündenDe winnaar krijgt van Bergwandelhotel Alpina in het pittoreske bergdorpje Tschiertschen (Graubünden, Zwitserland) een bon van € 500,– cadeau voor een verblijf in dit gezellige familiehotel, vrijelijk te besteden in het komende winter- of zomerseizoen 2014.

Meer informatie en meedoen

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden