IJsland

IJsland

vulkaan ijsland
Nieuws - 25 mrt 2021

In IJslandse schiereiland Reykjanes is deze week een nieuwe vulkaan ontstaan. En via webcams kun je live meekijken naar de 'geboorte' van een nieuw bergje!

backpack bestemmingen
Reportage - 25 okt 2018

​Woeste watervallen, het betoverende noorderlicht, fotogenieke gletsjermeren, stomende warmwaterbronnen en gitzwarte stranden, IJsland heeft het allemaal.

roadtrip ijsland
Reportage - 23 sep 2018

IJsland, het land van de ongerepte natuur, de bronnen en vooral van de warmte en de kou. IJsland spreekt veel mensen tot de verbeelding.

Noorderlicht vanuit het vliegtuig. Uit de vrije hand genomen, dus niet helemaal scherp.
Reportage - 18 nov 2015

Midden september werd het eerste noorderlicht alweer gespot. En toen ik begin oktober ’s nachts in het vliegtuig boven Noord-Canada en Groenland vloog, kreeg ik een wel drie uur durende ‘Greatest show on Earth’ te zien. Sindsdien is het nachtelijk spervuur van lichteffecten boven de poolgebieden weer losgebarsten. Trek al je kleren aan, stap de natuur in en geniet.

IJsland. Foto: Jonathan Vandevoorde
Reportage - 15 jun 2015

In het tijdperk van fotoconsumptie op Pinterest en Facebook kunnen er nog maar weinig landschappen ons voorstellingsvermogen overtreffen. Maar de natuur in het zuiden van IJsland is in geen instagrammetje te vatten.

Noorderlicht in IJsland - Foto Jonathan Vandevoorde
Reportage - 26 nov 2014

Eind september had ik vlakbij Reykjavik het eerste noorderlicht alweer gespot en in de komende winter wordt opnieuw een nachtelij

WOW Air
Reportage - 2 jul 2014

Volgens recent wetenschappelijk onderzoek zou de Heilige Graal ergens in een geheime grot in het IJslandse binnenland langs de Kjöler-route

Met een lift afdalen in de buik van de vulkaan op IJsland
Reportage - 2 mei 2014

Nieuwsgierig hoe een vulkaan er vanbinnen uitziet?

2DE PLAATS FILIP SCHOUTEET
Nieuws - 16 sep 2013

De redactie kreeg honderden prachtige foto's binnen in het thema 'water in de bergen'. Een deskundige jury selecteerde drie winnende beelden, die toevallig alle drie in IJsland zijn gemaakt. Arjen Fokkema uit Groningen wint de hoofdprijs en krijgt een waterdichte Canon Powershot D20 thuis gestuurd.

#REF!
Reportage - 30 jul 2012
In loving memory of Ido Keinan
Screenshot uit het filmpje van de IJslandse vulkaan
Nieuws - 10 mei 2012

Sindskort kun je een kijkje nemen in het binnenste van een vulkaan.

Alpenbos. Tambako the Jaguar
Nieuws - 26 okt 2011

Om bomen uit de Alpen en Pyreneeën te beschermen tegen de klimaatsverandering, wil Frankrijk bomen planten op IJsland.

Pagina's

Abonneren op IJsland