Op de Mont Blanc. Foto Ruben van Duin

Winnaars fotowedstrijd 'het weer in de bergen' bekend

Afgelopen weekend verscheen het nieuwste, extra dikke winternummer van Bergen Magazine. Prominent waren de inzendingen en winnaars van de fotowedstrijd van Garmin en Bergen Magazine met als thema 'het weer in de bergen'. De winnende foto is van Ruben van Duin en de tweede prijs gaat naar Fred van der Zeeuw.

 

Over de foto van Ruben van Duin

Op de Mont Blanc. Foto Ruben van Duin

Deze foto nam Ruben van Duin in een heftige storm op de laatste meters naar de top van de Mont Blanc. De jongere broer van de fotograaf houdt zijn arm voor zijn gezicht om de opwaaiende sneeuw tegen te houden. Als kijker voel je de striemende ijsdeeltjes bijna aan den lijve en hoor je de fluitende, ijskoude wind om je heen. Deze foto prikkelt de fantasie en laat je het weer in de bergen beleven, de unanieme winnaar van onze jury.

Over de foto van Fred van der Zeeuw

Mist op de bergen. Foto Fred van der ZeeuwFred van der Zeeuw maakte deze foto op 1560 meter hoogte in Hochstuckli in Zwitserland. Vooral de warme herfstkleuren met de zachte mist maken dit zo'n sfeervolle foto. Op de ene plek is het somber en mistig en plots sta je in de volle zon. Echt bergweer. De enorme dynamiek die de wolken in de bergen hebben is heel sprekend in beeld gebracht. 

De nieuwe fotowedstrijd staat online. Thema: wandelplezier. Kijk snel hoe je mee kunt doen. 

Meer inspiratie

Merk: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.