Foto Coen Weesjes

Winnaars Haglöfs-fotowedstrijd 'bergen in bloei' bekend

Eigenlijk waren alle ingezonden foto’s prachtig. Mooi van kleur, scherpte en compositie. Toch heeft de jury een top drie kunnen samenstellen. We feliciteren de winnaars met hun Haglöfs-cadeaubonnen! De winnende foto's bekijk je hier:

1ste plaats: Coen Weesjes

"Prachtig beeld, mooie compositie!"

Foto Coen WeesjesGemaakt aan de voet van de Gosaugletsjer in het Dachsteingebergte. Deze foto past zeer goed binnen het thema, prachtige scherpte-onscherptewerking. Sterk aan dit beeld is dat het ook een symbolische waarde heeft. De bloemen groeien te midden van een verder kaal en onherbergzaam landschap: volharding in beeld gebracht. Ook de compositie is uitstekend gekozen met linksonder het onderwerp scherp in beeld en rechtsboven een steile bergwand die in de onscherpte verdwijnt, waardoor een diagonaal ontstaat.

Coen Weesjes wint een Haglöfs-cadeaubon van € 500,–

2e plaats: Merel Baas

"Levendige kleur tussen grijze rotsen"

Foto Merel BaasDe foto is gemaakt in de zomer van 2012 tijdens een huttentocht in Noorwegen. en bewijst dat je ook met minder mooi weer fraaie beelden kunt maken.De mist geeft een mystieke sfeer aan de foto en de paarse bloemen op de voorgrond trekken goed de aandacht. De compositie is ook sterk omdat je van de bloemen heel natuurlijk via de grassprieten weer naar rechts wordt geleid richting de bergen en het bergmeer met de sneeuw op de achtergrond. Ook hier de symboliek van de bloemen die ondanks de desolaatheid van het landschap bloeien.

Merel Baas wint een Haglöfs-cadeaubon van € 250,–

3e plaats: J.P. Mink

"De jury wordt vrolijk van deze foto"

Foto JP Mink

De foto is genomen in Zwitserland. Het wollegras lijkt wel rond het meertje uitge­ strooid door een gulle hand – kijk maar naar de beweging in de witte spikkels. Mooi beeld dat nu eens niet macro is, maar de bloemen in hun volle landschap laat zien.

De heer Mink wint een Haglöfs-cadeaubon van € 100,–

Het nummer hebben waar de winnaars in staan? Bestel deze hier na. Of ga naar de dichtsbijzijnde boekwinkel.


Nieuwe fotowedstrijd: Water in de bergen

Dus ga je deze zomer de bergen in?Vergeet dan niet prachtige foto's te maken van watervallen, meertjes, regen, watersport(ers), een heerlijk koel glas water, gletsjers (bevroren water) of wat je nog meer tegenkomt binnen dit thema.

Wat kun je winnen?

De eersteprijswinnaar ontvangt de Canon Powershot D20, een waterdichte fotocamera die tegen een stootje kan!De winnaars van de 2de en 3de prijs ontvangen een afdruk van de ingezon- den foto op A3-formaat.

Meer informatie vind je op de winpagina.

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden