Foto Menno Visser

Winnaars Rab-fotowedstrijd 'stoer in de bergen' bekend

Wat een hoop stoere momenten mocht de redactie ontvangen! En stoerheid wordt door iedereen op een heel eigen manier ervaren: succesvolle topbeklimmingen, ontmoetingen met bergdieren, zwoegen in hondenweer, nieuwe ervaringen en klimroutes op grote hoogte, het alleen onderweg zijn of juist weer die grote prestatie met de hele familie. De twee winnaars staken er volgens de jury qua stoerheid wel echt bovenuit en winnen een prachtige donsjas van Rab!

DE JURY BESTOND DIT KEER UIT

  • Jonathan Vandevoorde (hoofdredacteur Bergen Magazine)
  • Marcia van Bijnen (eindredacteur Bergen Magazine)
  • Melvin Redeker (fotograaf en spreker)
  • Sean Vos (redacteur Bergen Magazine)
  • Frank Peters (fotograaf en redacteur Bergen Magazine)

1E PRIJS: MENNO VISSER

“ De ijsschilfers vliegen haar om de oren”

 Foto Menno Visser

Opperste concentratie, dat is wat dit beeld oproept. Dit gaat niet vanzelf. Met verbetenheid gaat zij de ijswand te lijf, alsof haar leven ervan afhangt. Deze indruk wordt mede gecre.erd door het boeiende standpunt. Perfect gecomponeerd en mooi van kleur. De blik van de kijker wordt naar de klimmer gezogen.

De foto is gemaakt door Menno Visser in de buurt van de Refuge Albert Premier bij Chamonix. Op de foto zien we Dorien Lekkerkerk in actie.

 

2DE PRIJS: MARIO VAN DE LUIJTGAARDEN

“Ja, en?”

MARIO VAN DE LUIJTGAARDEN

Eenvoudige shot, maar wat een zeggingskracht! De houding van deze bikkel-in-spe zegt het allemaal. “Hier ben ik. En ik ben niet bang van je!” Een erg stoer moment voor deze jongen. Hij zal het niet snel vergeten (En het rendier kan het trouwens allemaal niet zoveel schelen, lijkt het).

Mario van de Luijtgaarden zette zijn zoon op de foto in de Bergen bij Idre, Zweden.

 

3DE PRIJS: MEVROUW J. SCHLEDENSKY

“Dit durft niet iedereen”

 MEVROUW J. SCHLEDENSKY

Dit superstoere moment was echt uniek in vergelijking met de andere. Daarom als extraatje. “Op deze foto is een tandemsprong te zien, een gehandicapte jongen werd per helicopter naarboven gebracht zodat zijn wens in vervulling kon gaan, kippenvel.”

De foto is gemaakt in Noorwegen. Mevrouw Schledensky wint de dvd De Alpen van boven.

 

Nieuwe fotowedstrijd met thema: TEMPO

WIN EEN RUGZAK VAN THE NORTH FACE

Een vos haast zich het bos in. Een trailrunner laat met zijn hoofdlampje een lichtspoor achter in het donker van de valavond. Geen seconde te verliezen want anders word je nat! ... Dit keer zijn we op zoek naar actievolle foto’s die beweging in de bergen op een aansprekende manier weergeven. Tempo! Want haastige spoed kan op de foto best goed!

The North Face geeft drie lichtgewicht rugzakken Litus 32 weg aan de winnaars van onze volgende fotowedstrijd. Winkelprijs: € 110,–

Ga naar bergwijzer.nl/winnen voor meer informatie over deelname.

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden