Wintersport in Winterberg. Foto Robin Bos

Winterberg krijgt eerste 8-persoons stoeltjeslift van Duitsland

Wintersport in Winterberg. Foto Robin BosVoor de start van komend winterseizoen (december) wordt er in Winterberg een 8-persoons stoeltjeslift gebouwd. Zo kunnen de wintersporters sneller en gemakkelijker de piste op. Dit wordt de eerste 8-persoons stoeltjeslift van Duitsland.

De lift wordt 449 meter lang en stijgt 97 meter. De kabelbaan krijgt 37 banken en in totaal duurt de rit 1 minuut en 37 seconden. De capaciteit is 3055 mensen per uur.

Oorspronkelijk werd er gesproken over een 6-persoons stoeltjeslift, maar om dezelfde capaciteit te behalen, moesten er meer banken op de kabel komen. De banken zouden te dicht op elkaar komen waardoor je snel moet instappen. Nu er banken voor 8 personen komen, hebben de wintersporters genoeg tijd om veilig in te stappen. Op deze manier is het gebruik van deze stoeltjeslift aantrekkelijk voor families met kleine kinderen.

Wintersport-Arena Sauerland waar Winterberg ligt, heeft 150 liften en 90 km aan pistes, waarvan 45 km sneeuwgarantie heeft (door middel van sneeuwkanonnen).

Bron: seilbahn.net

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden