Sölden trekt late wintersporters met David Guetta

Wintersport in de lente: waar kun je nog heen?

Sölden trekt late wintersporters met David GuettaTerwijl de astronomische lente bijna is aangebroken en temperaturen in de Alpen al weer tot 20 graden oplopen, zijn er toch nog volop mogelijkheden voor wintersport. Op grotere hoogten kunnen skiërs en snowboarders genieten van de zonnestralen en verschillende evenementen.

In Oostenrijk is skigebied Mayrhofen open tot 15 april, Ischgl tot 1 mei en Flattach tot 13 mei. Op de gletscher van de Kitzsteinhorn bij Kaprun kun je zelfs tot 22 juli terecht. Sölden in Tirol doet extra zijn best om aan het einde van het wintersportseizoen nog toeristen naar de pistes te trekken. Onder de noemer Electric Mountain Festival treden er komende weken diverse grote artiesten op, zoals DJ David Guetta op 9 april.

In Ischl wordt het seizoen op 30 april afgesloten met een optreden van niemand minder dan Mariah Carey. Voor wie Koninginnedag graag op de piste viert zijn er ook in Frankrijk verschillende mogelijkheden. Val Thorens focust jaarlijks het meest op de Nederlandse skiërs annex feestgangers; daar organiseren ze rond Koninginnedag een heuse ‘Dutch Week’. 

Verder zijn er in de Franse Alpen nog verschillende andere skigebieden met een extra lang sneeuwseizoen. Zo is La Plagne tot 29 april open en Tignes tot 8 mei. Les Deux Alpes, waar ook in de zomer geskied kan worden, heeft van 24 tot 31 maart een ‘sneeuwkoorts’-week met veel Hollandse muziek. Alpes d’Huez organiseert diezelfde week de ‘European Gay Ski Week'. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!