Foto via Pixabay

Wintersportgebieden bereiden zich voor op de winter

Hier moet de herfst nog beginnen, maar in de bergen wordt al aan de wintersport gedacht. In de ski-resorts zijn de voorbereidingen voor het nieuwe wintersportseizoen in volle gang. Met nieuwe skiliften en sneeuwmachines  bereiden de wintersportgebieden zich voor op het nieuwe seizoen. Hier en daar gaan de eerste pistes al in de herfst open!

Nieuwe stoeltjesliften brengen skiërs naar boven

Nu de eerste sneeuw in de Alpen is gevallen, begint het bij veel mensen te kriebelen. De eerste pistes gaan deze herfst al open. Wanneer precies is afhankelijk van het weer, maar in de wat koudere gebieden is de verwachting dat ze al vroeg gaan draaien. De Hintertuxer Gletsjer, Zermatt, Saas-Fee en de Mölltaler Gletsjer zijn al een tijdje open en ook de Pitztaler Gletsjer is inmiddels geopend. Verwacht wordt dat de komend weekenden in meer gebieden de liften al open gaan. Snowplaza heeft een lijst van skigebieden die deze herfst de liften al openen. Overigens zijn niet alleen de hoge skigebieden al vroeg van de partij. Ook in Sauerland kan al vroeg geskied worden. Als de verwachtingen uitkomen kunnen ook in Winterberg al deze herfst de lange latten ondergebonden worden. Daarmee is het Duitse gebied er eerder bij dan sommige pistes in de Alpen.

Nieuwe liften en sneeuwmachines

Om die vroege wintersporters veilig en plezierig de piste op en af te krijgen, hebben de wintersportgebieden flink geïnvesteerd in nieuwe liften en sneeuwkanonnen. In alleen al Oostenrijk en Zwitserland zijn bij elkaar meer dan veertig nieuwe liften gebouwd. Dat betekent –gelukkig- niet dat nu de bergen helemaal vol liften staan. Veel nieuwe liften vervangen oude, afgebroken exemplaren. Deze winter brengt een door het ontwerpbureau van Ferrari ontwikkelde 10-persoonsgondellift skiërs en snowboarders snel van Alp Sogn Martin naar La Siala, in het skigebied van Laax.

Alternatieve wintersportactiviteiten

Tegenwoordig gaan mensen niet meer op wintersport puur voor het skiën of snowboarden. De vraag naar andere wintersportactiviteiten neemt de laatste jaren steeds meer toe. Wintersportbestemmingen spelen hier steeds meer op in. Tegenwoordig kun van yoga op de piste naar wandelingen over imposante hangbruggen. 

Bronnen : skiresort.nlsnowplaza.nlnewsroom-wintersportarena.decorner.stnet.ch

Foto via pixabay

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen