Winterwandelen in de bergen

Winterwandelen steeds populairder

De tijd dat je op wintersportvakantie alleen ging skiën is echt voorbij. Steeds meer mensen zoeken naast het spektakel en de snelheid op de piste ook naar een iets rustigere winterervaring en maken dan een winterwandeling!

Waarom winterwandelen?

Ook in de wintersportvakanties hebben veel mensen behoefte aan een beetje rust, terwijl de wintersportgebieden vaak juist heel druk zijn. De meeste winterwandelroutes voeren je weg van de drukke skigebieden, naar rustige plekken waar je van het besneeuwde berglandschap kan genieten.  

Faciliteiten voor winterwandelaars

De groeiende populariteit van winterwandelen, zorgt ervoor dat in de wintersportgebieden steeds meer investeringen in winterwandelingen worden gedaan. Op steeds meer plekken worden wandelroutes geprepareerd, zodat ze goed gemarkeerd en begaanbaar zijn. In Zermatt is er zelfs een speciale ‘ski-pas voor wandelaars’, waarmee je als wandelaar toegang hebt tot een aantal belangrijke skiliften, zodat je makkelijk naar een hoog punt kan om vanaf daar je winterwandeling te beginnen. En in het Oostenrijkse Seefeld ligt er zelfs een vierdaagse winterwandelroute.  

Op pad met een gids

Voor wie er graag met een gids op uit trekt, zijn er op steeds meer plekken ook begeleide tochten. Samen met een gids ga je op pad, en onderweg leidt hij of zij je niet alleen langs de mooiste en veiligste route, maar kan je ook helpen bij het spotten van wild.

Op veel plekken worden zelfs ’s nachts wandelingen georganiseerd. Bij het licht van de (volle) maan krijgt het landschap een haast magisch uiterlijk. Bij sommige nachtwandelingen gaan er lantaarns of fakkels mee. Een bijzondere ervaring, voor wie de bergen een letterlijk bij ander licht wil bekijken.

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!