Skiërs klaar voor de afdaling

´Witte Sensatie´vormt spectaculaire afsluiting skiseizoen

Skiërs klaar voor de afdalingIn het Oostenrijkse St. Anton am Arlberg vindt vandaag de skiwedstrijd ´Weiβen Rausch´ plaats. Tijdens dit spektakelstuk moeten skiërs, snowboarders en telemarkers zo snel mogelijk een negen kilometer lang parcours zien af te leggen. Enkele topsporters moeten ook dit jaar weer voor zeer snelle tijden zorgen.

De Weiβen Rausch start op bijna 2700 meter hoogte bij het bergstation Valluga. Daar storten de paar honderd deelnemers zich eerst van een steile helling naar beneden. Verderop moet echter ook een flink stuk geklommen worden, en in het dal bij St. Anton moet door diepe sneeuw geploeterd worden. De wedstrijd is daarom een echte uitputtingsslag.

Topskiërs als Peter Groß en Angelika Kaufmann behoren dit jaar tot de favorieten voor de overwinning. Er zijn ook deelnemers uit Australië, Japan en de Verenigde Staten. De Weiβen Rausch is het eerste onderdeel van de triatlon. Arlberg Adler, een halve marathon in juli en een mountainbike-marathon in augustus zijn de andere onderdelen.

De Weiβen Rausch wordt zaterdag 21 april vanaf 16:00 uitgezonden via een live stream. De start is om 17:00. Bekijk hieronder de hoogtepunten van vorig jaar.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!