Zermatt opent een nieuwe gondellift

Zermatt opent een nieuwe gondellift

In het winterseizoen van 2020/2021 begint de herbouw van de gondellift Kumme in Zermatt. Als alle omstandigheden meezitten kan de Kumme in totaal 1500 passagiers meevoeren in één uur.

Wat gaat er gebeuren?

Het plan om deze lift te herbouwen is er al een tijdje. In januari 2018 werd namelijk de 3-persoons stoeltjeslift Kumme bij Zermatt verwoest door een lawine. Twee jaar later wordt de lift eindelijk hersteld én uitgebreid. De lift was eerst een 3-persoons stoeltjes lift, maar die wordt nu omgetoverd in een lift met 56 gondels waar tien personen in passen.

De eerste skilift zonder personeel

Het meest bijzondere aan de Kumme lift, is dat het de eerste skilift in Zwitserland wordt zonder personeel. In de beginperiode zal er nog wel iemand aanwezig zijn bij het middenstation. Het is niet de eerste skilift zonder personeel ter wereld. Zo’n lift staat ook al in het Franse Val Thorens en blijkt daar een succes te zijn.

De locatie

Dat de gondel in Zermatt komt is wel duidelijk, maar in welk gebied komt hij nou precies? De Kumme gondel gaat langs de Tuftern (2215 m), waar hij via de Tufternkumme (2275 m) naar de Unterrothorn gaat. In totaal is de gondel 3,2 kilometer lang.

De Kumme gondel ligt in het skigebied van Zermatt/​Breuil-Cervinia/​Valtournenche, aan de voet van de Matterhorn. Er is in dit gebied 322 km aan piste en 38 km om te skiën en te snowboarden. Wintersporters hebben de beschikking over in totaal 52 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.562 tot 3.899 m.

Waarom wordt de lift herbouwd?

De lift wordt zodat de wachttijd bij de Unterrothorn wordt verminderd. De wachttijd wordt verkleind omdat er per uur 1500 mensen gebruik kunnen maken van de gondel.

Wanneer de lift precies open gaat, is nog niet helemaal duidelijk.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)