Toeristensector coronacrisis

Zo help je de kleine reisaanbieders

De Corona-crisis heeft het toerisme wereldwijd lam gelegd. Voor veel kleine ondernemers in toeristensector werken is dat een regelrechte ramp. Denk eens aan de huttenwaard, de bergwandelgids, of de kleine reisorganisatie waar je je huttentocht hebt geboekt. We kunnen ze helpen. Maar hoe?

Het belangrijkste: annuleer niet te snel

Nu overal reisrestricties worden opgelegd, lijkt het misschien of je je reis maar beter meteen kan annuleren. Dat hoeft echt niet. De betere reisorganisaties houden de vinger aan de pols en kunnen jou prima op de hoogte houden van wat er wel en niet mogelijk is. Ze kunnen dus ook met creatieve andere oplossingen komen, zodat jouw bergvakantie toch door kan gaan!

Ga in gesprek

Zo zou het goed kunnen dat je om kunt boeken naar een later tijdstip. Dus kijk  in je agenda en stuur de huttenwaard, of je reisorganisatie een mail met de vraag wat er mogelijk is. Het kan zijn dat je wel geduld moet hebben, want het is topdrukte op de klantenservice!
Als het lukt om om te boeken, heeft dat voor jezelf ook voordelen. Je kunt je blijven verheugen op je vakantie, hebt geen gedoe met terugstortingen en bent al verzekerd van een plek. Want reken er maar op dat de slaapplekken in de berghutten snel op zijn als iedereen weer op vakantie kan.

Het is helemaal geen gek idee om wat later in het jaar de bergen in te gaan. Vaak is het in bijvoorbeeld de tweede helft van augustus in de Alpen vrij rustig weer, met mooie dagen om een fijne bergwandeling te maken. 

Toeristensector coronacrisis

Heb je je vakantie nog niet geboekt? Doe dat dan wel!

Een vakantie boeken? Nu? Ja, dat klinkt misschien raar, maar aan alles komt een eind, ook aan deze corona-crisis. En dus kunnen we over een tijdje wel weer op vakantie. Boek dus nu vast je vakantie, maar boek ‘m wat verder vooruit, in augustus, of nog later. Veel reisorganisaties hebben al reizen klaar staan voor het najaar van 2020, of zelfs al voor 2021. En maak bij het boeken goede afspraken over de annuleringsvoorwaarden. 

Kleinere organisaties kunnen hierin makkelijker maatwerk leveren. Ze hebben persoonlijk contact met huttenwaarden, gidsen en leveranciers en kunnen zo makkelijk overleggen over aanpassingen aan het programma. En mocht er iets mis gaan, dan zijn kleine organisaties vaak net wat flexibeler dan grote organisaties. 

Op deze manier bezorg je niet alleen jezelf ene leuke vakantie en een goed gevoel, je steunt  ook een hele sector. Want onze tripjes naar de bergen voorzien ontzettend veel mensen van hun dagelijkse boterham. De huttenwaard, de kelner op het terras, de bergwandelgids en nog heel veel anderen. 

De Coronacrisis van 2020

De coronacrisis van 2020 heeft het toerisme wereldwijd lam gelegd. Ook in de bergen. En daarmee breekt een zware tijd aan voor heel veel ondernemers. Hoteliers zien hun gasten vertrekken, skiresorts zetten de liften weken of zelfs een maand eerder stil, en niemand gaat meer met berggidsen op pad. Geen inkomsten dus, terwijl er wel keihard gewerkt wordt en er kosten gemaakt worden. In een moeilijke tijd kunnen we allemaal ons steentje bijdragen om elkaar er doorheen te helpen! Help je mee?

Tijdens de corona-crisis van 2020 verzamelen we zo veel mogelijk tips om ondanks alle ellende iets leuks van onze bergvakanties te maken. Meer tips vind je hier. Zelf een goed idee? Stuur ons een mailtje of deel je tip op Facebook!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer