tips tegen skidieven

Zo voorkom je dat je ski's gestolen worden

Het wintersportseizoen is vroeg begonnen dit jaar. Flinke ladingen sneeuw zorgen op veel plekken voor de eerste winterpret. Maar in het spoor van de gezellige wintersporters, komen ook minder leuke berichten: de Oostenrijkse politie waarschuwt voor skidieven.

De grote verzamelingen ski’s die je overal in de skigebieden tegenkomt, zijn een walhalla voor skidieven. Zo werden er in het seizoen 2017-2018 alleen al in het Oostenrijkse skigebied Naßfeld/Hermagor 43 diefstallen geregistreerd. Omdat het winterseizoen nu vroeg op gang komt, waarschuwt de politie daarom maar alvast. Vaak gebeuren die diefstallen bij de hutten op de pistes. Terwijl jij lekker zit te eten, gaat er iemand met je ski’s vandoor. Om dat te voorkomen, geeft de Oostenrijkse politie een aantal tips, die ervoor zorgen dat jouw ski’s minder snel gestolen worden en, mocht dat onverhoopt wel gebeuren, dan heeft de politie tips waarmee je ski’s makkelijker kunnen worden opgespoord.

1: Verlies je ski’s niet uit het oog

Toegegeven, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het kan geen kwaad om te proberen een oogje in het zeil te houden.

2: Zet je ski’s vast met een skislot

Met deze sloten maak je het dieven in ieder geval wat moeilijker om er zomaar even met jouw ski’s vandoor te gaan. Veel skisloten kun je makkelijk opbergen als je ze niet gebruikt, dus tijdens het plezier op de piste zitten ze -meestal- niet in de weg.

3: Wissel je ski’s om

Skiën doe je meestal niet alleen, en als je met een groepje gaat eten of drinken, kun je afspreken om elkaars ski’s te 'mixen'. Zet een van jouw ski’s bij die van je mede-skiërs en zet er een van hen bij de jouwe, zodat er geen enkel paar ski's compleet is. Geen dief neemt de moeite alle juiste paren weer bij elkaar te zoeken.

4: Noteer de serienummers van je ski’s en bindingen

Mochten je ski’s toch gestolen worden (of gewoon verwisseld door een onoplettende mede-skiër), dan helpt het als je bij het doen van aangifte de serienummers van je ski’s en bindingen kan aangeven. Veel ski’s lijken op elkaar, maar de serienummers zijn uniek. Dat maakt het zoeken makkelijker.

Bron:

orf.at

Afbeelding:

Via Pixabay

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!