Bergredding rond Zermatt. Foto Menno Boermans

Zo werken bergredders met helikopter in Zermatt

Bergredding rond Zermatt. Foto Menno BoermansBij het Alpine Rescue Center in Zermatt vindt deze week een cursus plaats voor mensen die op een reddingshelikopter (willen) werken. In vaktermen ben je dan een Alpine Helicopter Emergency Medical Service Crew Member.

Naast theoretische vakken als helicopter dynamics (veiligheid aan boord van een heli, weerkunde, luchtvaartnavigatie) human factors (hoe functioneert de mens) en medical decision making (welke medische behandeling geef je gezien de omstandigheden aan de patient) ook veel praktische oefeningen. 

In de video zie je twee deelnemers -onder toeziend oog van Menno Boermans en zijn collega- oefenen hoe ze uit een zwevende helikopter stappen, en hoe ze in lastig blokkenterrein een patient op een vacuum matras leggen zodat ze met de longline geevacueerd kunnen worden. "De standaards bij Air Zermatt zijn bijzonder hoog. Als je hier een redding kan uitvoeren, kan je het overal", aldus Menno Boermans, reddingsalpinist bij onder andere Air Zermatt.

Bron: bergredding.nl

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.