Kabelbaan in de bergen

Zomer geeft kabelbanen in Salzburg een boost

Kabelbaan in de bergenDe vereniging voor kabelbanen in Salzburg is een groot succes. De banen die bij de verenging zijn aangesloten hebben nieuwe formules ingevoerd en deze kunnen er, in combinatie met het voorspelde mooie weer, voor zorgen dat de omzet van de kabelbanen van 5,3 naar 9,5 miljoen euro stijgt.

De vereniging is sinds de oprichting tien jaar geleden, zeer succesvol met deze formule. Veel kabelbanen bevonden zich toentertijd in zwaar weer en een bundeling van krachten was een uit nood geboren initiatief. Geen van de kabelbaanmanagers heeft echter spijt van het besluit dat zij tien jaar geleden maakten. De bezoekersaantallen zijn verdubbeld. Aan de bergen is natuurlijk niets veranderd, dus dit is geheel en al te danken aan de goede organisatie en uitstraling van de banen.

De verschillende kabelbanen hebben onderling afgesproken dat ieder een eigen thema heeft, en dat tot in detail doorvoert. Verder moeten ze zich aan strikte regels houden wat betreft veiligheid en uitstraling. De banen kunnen in ruil hiervoor profiteren van gezamenlijke nationale en internationale marketing.

Dat we zeer waarschijnlijk een warme en zonnige zomer tegemoet gaan zal de vereniging ongetwijfeld helpen bij het halen van haar doelstellingen. De uitbreiding van 9 naar 18 banen staat wegens het grote succes al in de planning.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier welk biertje het beste bij jou past