Zuid-Tirol aanhoudend populairste regio Michelin-sterren

Het zal steeds moeilijker worden voor restaurants om te concurreren met het aanbod in Zuid-Tirol. De regio blijft namelijk maar Michelin-sterren binnenhalen met hun restaurants, waardoor het aantal sterren in 2014 op 23 komt te staan. Zuid-Tirol kan er trots op zijn: de regio heeft nog steeds de meeste sterren in Italië.

Het aantal restaurants met Michelin-sterren is de afgelopen jaren flink toegenomen in Zuid-Tirol. 2014 is hierop geen uitzondering: gevestigde restaurants behouden hun kwaliteit -en dus hun eerder verdiende sterren- en nieuwelingen doen het goed. In totaal mag Zuid-Tirol zich in 2014 trotse eigenaar noemen van 23 sterren. Hiervan hebben vijftien restaurants hun ster behouden en zijn er twee nieuwe namen op de lijst verschenen:Tilia in de gemeente Dobbiaco/Toblach en Alpes in het dorp Val Sarentino/Sarnthein.

De restaurants in Zuid-Tirol

Gerechten in Zuid-Tirol bevatten zowel Alpiene als Mediterrane invloeden. Behalve de sterrenrestaurants in Zuid-Tirol zijn er in de streek ook veel andere restaurants en berghutten te vinden, op een kleine afstand van de skipistes.

Zo is er bijvoorbeeld de kleine traditionele berghut GostnerSchwaige, die plaats biedt aan 25 personen. Daar kookt de jonge chef-kok Franz Mulser alleen met verse, lokale ingrediënten. Zijn producten zijn vaak biologisch.

Wintersporters kunnen voor lekker eten en ontspanning het beste terecht bij Bella Vista/SchöneAussicht, de berghut met de hoogste buiten-sauna van Europa. De keuken serveert er regionale specialiteiten en uitstekende wijnen, en gelegen een hoogte van op 2.845 meter biedt het tijdens het eten een adembenemend panoramisch uitzicht.

Verse vis is zeker een aanrader bij Rifugio Comici, een berghut in de Dolomieten met een groot aanbod uit de Mediterrane keuken. Een aardig plekje, voor fijnproevers die willen genieten van delicatessen, gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde wijnen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen