Caldonazzomeer - B. Mancini

Zwemmen in schoon water in de vallei van Valsugana

In het Caldonazzo- en het Levicomeer kun je deze zomer met een gerust hart een verfrissende duik nemen. De meren in de Italiaanse provincie Trentino-Alto Adige hebben een blauwe vlag gekregen. De Europese blauwe vlag is een prestigieus internationaal eco-label dat wordt toegekend als het zwemwater maar ook de omgeving ervan aan een flink aantal kwaliteitseisen voldoet.

Bevorderen milieubewustzijn

De basis van de beoordeling vormen criteria ten aanzien van de natuur en het behoud hiervan, evenals politieke keuzes die gemaakt worden in het belang van zorg en aandacht voor het milieu. Daarbij worden onder meer de kwaliteit van het zwemwater, de stranden, faciliteiten voor het toerisme, strandpaviljoens, de vissport en afvalverwerking kritisch beoordeeld.  In de vallei van Valsugana zijn de volgende aspecten fundamenteel: de waterkwaliteit, de initiatieven van omliggende gemeenten om het bewustzijn voor de natuur te bevorderen, gescheiden afvalinzameling, of er wandelroutes zijn maar ook afwezigheid van afvalwater in het meer.

Recreatievariatie

‘s Zomers is de omgeving van het Caldonazzo- en het Levicomeer een geliefde locatie voor vakantie, het beoefenen van watersporten, voor fietstochten o.a. over het fraaie fietspad van Valsugana en wandeltochten door het Lagorai-gebergte. Zwemmen is mogelijk van mei tot september.

Bron: UFFICIO STAMPA APT VALSUGANA LAGORAI

Foto: B. Mancini

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden