Wintersporters in Engelberg

Zwitserse Engelberg is het favoriete ski-gebied van Aziaten

Wintersporters in EngelbergSkigebied Titlis Rotair bij het Zwitserse Engelberg heeft onlangs 15 miljoen euro winst geboekt. Een groot aandeel komt door de grote groep Aziatische bezoekers. Concurrent Graubünden gaat zich nu daarom ook actief inzetten op de Aziatische markt, zo meldt Wintersport.nl.

Met een omzet van 60 miljoen frank, wat omgerekend ongeveer 50 miljoen euro is, boekt Engelberg veel winst. Dit is vooral te danken aan de grote hoeveelheid toeristen die uit Azië en met name uit India komen. De Aziatische wintersporters beslaan zo een 40 procent van alle bezoekers. Skigebied Graubünden wil daarom ook meer gasten uit China en India trekken, iets wat ze volgens Andreas Wieland, directeur van de Marketingorganisation Graubünden Ferien (MGF) al veel eerder hadden moeten doen.

Maar de Duitse krant Neue Zürcher Zeitung komt tot de conclusie dat het een verloren race is om nog klandizie uit Azië en India te trekken. Titlis Rotair heeft al een grote voorsprong van tientallen jaren marketing, een goede Europese ligging en is al helemaal ingespeeld op de behoeftes van de Aziatische toeristen. Zo werden vorig seizoen op een topdag zo'n 1400 Indische gerechten geserveerd.

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?