Kalbsbeuschel met knödel. Foto: Anomadspalate.

(Kalbs)Beuschel: weet wat je bestelt

Als je niet weet wat dit is en je bestelt het, kun je nog wel eens voor verrassingen komen te staan.

Beuschel is een gerecht uit de traditionele Oostenrijkse, Beierse en Tsjechische keuken. Het is een stoofpot gemaakt van long en (afhankelijk van de regio) van het hart van een kalf. Dit gerecht wordt met een zure roomsaus met broodknoedels geserveerd.

Longen en hart van een kalf

Een oud gerecht uit de boerenkeuken dat na de slacht gemaakt werd van die eetbare gedeeltes van de koe die snel verwerkt moesten worden. De hart en longen zijn de basisingrediënten van dit gerecht dat niet door iedereen evenveel gewaardeerd wordt.

Beuschel wordt vaak gegeten met een Semmelknödel (knoedel van brood).

 

Amerikaanse vrouw bestelt in Oostenrijk calbs light en vertelt wat ze er van vindt.

 

Oostenrijkse dame laat zien hoe ze Kalbs Beuschel maakt.

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen