Producttest: M’s triolet jacket van Patagonia

Het mooie van het testen van waterdichte kleding is, dat het ineens leuk wordt als het regent. Normaal gesproken baal ik als ik ‘s-morgens de gordijnen open schuif en zie dat het regent, maar nu verscheen er ineens een lach op mijn gezicht: testweer, laten we naar buiten gaan!

Ik trok de diepblauwe Patagonia jas aan, gemaakt van 3-laags Goretex performance shell, en stapte op de fiets om in stevig tempo de acht kilometer naar mijn werk af te leggen. Onderweg deed de jas uitstekend zijn werk: de regen bleef buiten, ook waar de muts en kraag zich rondom mijn nek en gezicht sloten. Het was wel even zoeken, maar toen ik aan de juiste touwtjes trok, kreeg de capuchon de door mij gewenste vorm. Onderweg bleef het omkijken met capuchon lastig, maar omdat deze strak om mijn hoofd zat, had ik toch voldoende zicht. Op mijn werk aangekomen checkte ik eerst de natte plekken op mijn grijze ondershirt: niets. Tijdens de eerste test had ik wel natte plekken onder mijn armen gehad maar nu had ik onderweg de ritsen onder de oksels geopend waardoor de lokale, broeierige hitte voldoende kon verdampen.

Het bleek echt een waterdichte jas te zijn, met behoorlijk ademend vermogen. Het relatief hoge gewicht maakt echter dat ik heel goed moet afwegen of ik de jas op een klim- of wandeltocht mee zal nemen, tenzij dit in gebieden of onder omstandigheden is waar droog blijven echt een must is. Zoals bijvoorbeeld tijdens de beklimming van de Syv Søstre in noord-Noorwegen waar regen, sneeuw en wind zich met elkaar vermengden.

Met mijn 180cm en 75kg testte ik maat M maar ik voelde me toch een beetje schriel in deze ruim gesneden jas.

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.