Pitztal: champagneproeverij in een gletsjerspleet tijdens wijnfeest
Op 12 en 13 april is de Pitztaler gletsjer het decor van het hoogst gelegen wijnfeest van Oostenrijk. In het nieuwe ‘Café 3.440’, het hoogst gelegen café van Oostenrijk, worden wijnproeverijen georganiseerd. In het dal serveert sterrenkok Martin Sieberer een 12-gangendiner, terwijl op het eeuwige ijs een champagne proeverij plaatsvindt.
In het onlangs geopende ‘Café 3.440’, het hoogst gelegen café van Oostenrijk, vinden op vrijdag wijnproeverijen plaats met wijnen van producenten uit Wenen, Neder-Oostenrijk, Stiermarken en Burgenland. Nieuw is de aanwezigheid van de Tiroler wijnproducent Zoller-Saumwald. Hoewel Tirol niet bekend staat als wijnregio, is de kwaliteit van deze wijnen verrassend goed. In ‘Café 3.440’ worden eveneens de ‘Firnwijnen rood & wit 2013’ gepresenteerd. Wie overdag met een gids gaat skiën op de Pitztaler gletsjer, wordt beloond met een champagneproeverij in een gletsjerspleet.