Foto via wikipedia

Uitbreiding Noorse berghut Sognefjellshytta

De Sognefjellshytta vlakbij het Nationaal Park Jotunheimen is veranderd in een architectonisch kunstwerk. Dit maakt het een van de hoogtepunten langs de nationaal-toeristische route Sognefjellet in Noorwegen. Je kunt de berghut vinden op de hoogste bergpas van Noord-Europa, de Sognefjell. Wat deze hut zo bijzonder maakt is het hypermoderne middenstuk. Een vindingrijke constructie zorgt ervoor dat het licht en de variërende stemmingen van het berglandschap duidelijk te zien zijn. De vernieuwde versie van de berghut is sinds 18 september opnieuw geopend.

Een indrukwekkende Noorse berghut

Het vernieuwde gedeelte van de berghut is gemaakt van een imposante constructie van glas en brede multiplex. De materialen zijn vormgegeven in grote driehoeken waardoor je, ongeacht de weersomstandigheden, perfect de verandering in het landschap kunt zien. Ook de lichtinval komt door deze constructie veel beter tot uiting. Jensen & Skodvin hebben deze nieuwe constructie ontworpen samen met de afdeling nationaal-toeristische routes van de Norwegian Public Roads Administration. De vernieuwde Sognesfjellshytta is sinds 18 september geopend in het kader van het Friluftslivets år 2015 (het openluchtjaar). Dit is het jaar waarin Noorwegen de openluchtrecreatie viert. 

Geschikt voor wandelaars Nationaal Park Jotunheimen

De berghut Sognefjellshytta ligt op 1.434 meter hoogte. De berghut is gebouwd voor wandelaars in het Nationaal Park Jotunheimen. Zij kunnen deze hut gebruiken als uitvalbasis tijdens hun tocht over de hoogste bergpas van Noord- Europa. Het Nationaal Park Jotunheimen is een populaire bestemmingen, aangezien het park 27 van de hoogste toppen in Noorwegen omvat. Ook kun je hier helderblauwe meren en indrukwekkende gletsjers vinden. De Noorse term hytta wordt niet alleen gebruikt voor de traditionele Noorse hutten, maar voor alle bergaccommodaties voor wandelaars. Je kunt zulke hutten vergelijken met een standaard kamer in een hotel.

Meer informatie kun je vinden op de website van de Sognefjellshytta.
 

 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen