Deuter Air contact Lite 35+10 Sl, handige rugzak zonder gedoe

Voor een meerdaagse wandeltocht deze zomer ben ik op pad gegaan met de Deuter Aircontact Lite 35 + 10 SL (1490 gram). Mijn verwachtingen zijn hoog: mijn Deuter dagrugzak is een van mijn favorieten. 
Bij het inpakken merk ik al dat je veel in de tas kwijt kan en handig in te pakken is. De inhoud is 35 liter, uit te breiden met 10 liter. En er zijn veel opbergvakken: het hoofdvak kan je in twee compartimenten verdelen en heeft ook een elastisch vak voor je waterzak of je natte goed. Het losse dekselvak heeft een vak voor je waardevolle spullen en een waar je makkelijk bij kan. Ook twee elastische zijvakken, een vak voor je regenjas aan de voorkant en kleine vakken op je heupgordel ontbreken niet. 

Heel handig allemaal, maar je merkt pas als je op weg bent wat echt de meerwaarde van deze tas is: hij zit echt comfortabel.  Dat komt doordat je het rugpand redelijk eenvoudig met het VariQuick systeem op maat kan stellen. En het Aircontact Lite rugsysteem, gemaakt van stevig en toch luchtig schuim met een ventilatiekanaal, zorgt voor goede balans en geen enorme zweetrug. De heupgordel maakt het af voor mij, die zit zo lekker. De tas is ook makkelijk te stellen.  Ik heb tijdens deze trektocht echt veel plezier van de Deuter Aircontact gehad. Een blijvertje. 

Winkeladviesprijs: € 200,-

Pluspunten:

  • Heel comfortabel
  • Goed af te stellen naar jouw lichaam
  • Veel opbergruimte

Minpunten:

  • het sluitinkje bij het hoofdvat is lastig te bedienen

(tekst Willemijn Wiecher) 

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier een stukje berg geschiedenis