Home » Vakantietip
wandelschoenen

Handig in je rugzak: extra schoenen

Tijdens elke bergwandelvakantie komt een moment dat je even niet je wandelschoenen aan hebt. In een berghut draag je natuurlijk sloffen, maar wat als je tijdens je vakantie even door een stad wandelt? Dan zijn andere schoenen wel fijn. 

Tijdens een bergwandelvakantie draag je natuurlijk vooral je bergschoenen. Die geven je voldoende bescherming en ondersteuning tijdens je wandeltochten door de bergen. Daarbij maakt het eigenlijk niet veel uit of je nou een huttentocht loopt, of dat je vanuit een appartement of vakantiewoning dagtochten maakt. 

Maar zelfs als je elke dag de bergen intrekt (en wie wil dat tijdens zo’n vakantie nou niet), zijn er momenten dat je je bergschoenen misschien even niet aan wil hebben. Bijvoorbeeld in een restaurant of supermarkt, of in de auto of trein op weg naar je vakantiebestemming – en als je weer naar huis gaat. Maar je sloffen voor in de berghut zijn op die momenten natuurlijk ook niet geschikt. Badslippers evenmin. Een licht paar schoenen, dat je makkelijk mee kan nemen, komt dan goed van pas. 

Nou kun je natuurlijk meteen je normale stadschoenen in je rugzak gooien, maar dat is misschien ook niet het beste idee. Daarom hebben we een paar tips voor je, om over na te denken als je een reserve paar schoenen mee wil nemen. 

Moet je écht extra schoenen in je rugzak stoppen? 

Als je verwacht dat je je tweede paar schoenen echt alleen maar in de auto gebruikt, kun je ze beter in de auto achter laten. Dat scheelt een heleboel ruimte en gewicht in je tas. Dan is het ook belangrijk dat je er lekker mee kan rijden. Gewicht en afmetingen maken dan niks uit. 

Schoenen mee in je rugzak?

Als het antwoord op die vraag ‘ja’ is, dan worden gewicht en afmetingen natuurlijk wel belangrijk. Lichte sneakers met een flexibel bovenwerk, zodat je het een beetje in kan vouwen, zijn dan natuurlijk het beste.

Omdat je je schoenen een beetje in moet drukken, is het belangrijk dat je geen schoenen met een stug bovenwerk meeneemt. Hoe flexibeler hoe beter. Vaak zijn lichte sneakers een prima oplossing. 

Stad en natuur?

ombineer je bergwandeltochten en bezoekjes aan steden tijdens je vakantie? Dan moet je zeker even nadenken over een extra paar schoenen. Op je bergschoenen de stad in, is immers niet heel erg comfortabel. Zeker niet als je restaurants in wil. Maar omdat je op zo’n moment ook wat afstand aflegt, moeten je schoenen wel een goede dempende zool hebben en ondersteuning bieden. Vaak zijn lichte hardloopschoenen een uitkomst, een goed paar sneakers werkt vaak ook wel. 

Wat wordt het weer?

Als het erg mooi weer wordt, heb je geluk. Dan zijn een paar lichte zomerschoenen of sandalen een uitkomst. Die stop je ook makkelijk in je rugzak of reistas. 

Wat voor schoenen je ook meeneemt, de kans dat ze een beetje gebutst en ingedeukt zijn na je vakantie is groot. Je stopt ze immers regelmatig in je rugzak, en haalt ze er weer uit. Dat is voor geen enkel paar schoenen echt goed. 

Maar natuurlijk heb je wel schoenen nodig waar je op kan vertrouwen. Zeker als je ook wat stadswandelingen gaat maken. Daarom is het handig om voor zulke schoenen even bij een schoenen outlet te kijken. Dan heb je vaak goede schoenen, met een goede kwaliteit, maar voor een laag prijsje. Mochten je schoenen dan toch beschadigd raken, dan heb je er in ieder geval niet té veel aan uitgegeven. 

 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past