Matterhörnli, wie wil er nou niet een berg eten?
Vanaf nu kunnen vakantiegangers in het Zwitserse Zermatt niet alleen de Matterhorn beklimmen, maar ook opeten. In veel restaurants in het dorp kan je genieten van de Matterhörnli, gevulde pasta in de vom van de Matterhorn.
Het belangrijkste dat de koks zich af moesten vragen bij het bedenken van dit nieuwe recept, was welk deeg ze moesten gebruiken. De kans dat de bergjes in elkaar zouden storten was namelijk erg groot. Toch is het hen gelukt en staat de Matterhörnli op het menu.
“We wilden iets samen maken dat uniek was voor Zermatt,” vertelt Heinz Rufibach, de man achter het idee van de eetbare bergjes. De pasta, gevuld met Zermatt kaas en Eringer Hauswurst, werd als ‘smakelijk’ geclassificeerd door de ‘Cercle Chefs de cuisine Zermatt’. “We kunnen het ons ook voorstellen om de ‘Hornli’ in een zoetere versie te serveren, bijvoorbeeld, gevuld met abrikoos.”