3 weken vakantie in Zwitserland, Italië én Frankrijk

We zijn de afgelopen weken van 20 juli tot 11 augustus in Zwitserland Wilderswil geweest, Italië St George de Rhemes (Aostadal) en Frankrijk Pralognan le vanoise geweest.

We hebben voor deze plekken gekozen omdat we graag in de bergen wilde wandelen. We hebben twee jonge kinderen van 2 en 4 jaar oud en aangezien ze nog niet zo lang kunnen wandelen was Zwitserland ideaal om te starten, omdat we daar met het treinbaantje naar boven konden en ja dan toch prachtig op hoogte kan lopen. Het Aostadal was nieuw voor ons, maar door mijn ouders mooie verhalen gehoord dus wilde we hier graag eens kijken en in Pralognan kwam ik als klein kind altijd en wilde dit graag aan mijn man en kinderen laten zien. Ik was met mijn man en zoontjes op vakantie.

We hebben voornamelijk gewandeld. Naast af en toe een rustdag waarbij we dan naar Thun of Aosta gingen hebben we verder veel gewandeld.

Toevallig was het hoogte punt, de wandeling naar Col Rosset in Pralognan ook het hoogste punt die we beklommen hebben. Deze wandeling was helemaal bijzonder omdat onze oudste zoon van 4 jaar. ontzettend goed naar boven liep en na afloop een ijsje at en weer de speeltuin in dook, terwijl wij - zijn ouders- totalloss waren van het wandelen. Het uitzicht van Col Rosset was prachtig op de omliggende bergen.

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden