Bijzondere ontmoeting van Hank Prinsen

Al jaren gaan wij ook ’s zomers de bergen in. Dagje wandelen, dagje mountainbiken, dagje zwembad of een leuk dorpje en zo genieten we elke dag op een andere manier van de prachtige Alpen in Tirol. Ons vaste adres is Nösslach, op zo’n 1450 meter net voor de Brennerpas naast de Autobahn gelegen. Als we niet ergens te voet of op de fiets op een Alp ronddwalen, vermaken de kinderen zich prima met die van Paul en Gaby op hun boerderij.

Een paar jaar geleden zagen we daar een kalfje geboren worden, dat vernoemd werd naar onze dochter Anke. Die weet het oornummer uit haar hoofd en we weten Paul z’n koeien meestal lopen. Zo krijgt koe Anke altijd wat extra aandacht van onze Anke. Overigens heeft koe Anke inmiddels zelf ook een kalfje gekregen, dat - hoe toepasselijk – Aafke werd genoemd. Zo hebben we nu dus een moeder Aafke met dochter Anke en een moeder Anke met een dochter Aafke. ’t Is een wondere bergwereld!

Dit verhaal is een inzending door Hank Prinsen voor de Bergwijzer-wedstrijd met als thema: Een bijzondere ontmoeting in de bergen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!