De afdaling van de Gemmi, Wallis

We hadden al een paar dagen de Gemmi (2855 m, Wallis) op het programma staan en vandaag moet hij er aan geloven. We vinden nog een plaatsje op de parking, betalen 3 CHF en zijn heel de dag gerust. We betalen nog eens 40 CHF voor twee personen enkel naar naar boven, en hoeven niet lang te wachten op de kabelbaan. We zijn rond 10 uur boven. Dwars door de mist en de wolken, en we gaan recht het restaurant in, om te beginnen met ons gebruikelijke drankje.

Dan het nieuwe platform getest en goed bevonden. We zijn niet met ons klikken en klakken naar beneden gedonderd, maar om nu te zeggen dat ik er me bang of ongerust op voelde, nee dat niet.

Om 11 u beginnen we aan de afdaling. Het blijft ons verbazen zoveel wilde natuur. We zijn blij met de wolken die af en toe de zon wegnemen, het zou anders knap heet geweest zijn tegen de wand.

Onderweg komen we nog Ward Loenders tegen, die in Susten woont, hoe rap die mans ons herkend heeft van een kleine foto op het forum bij de buren? Ik sta er verstel van. Het enige verkeerde, hij loopt naar boven, en wij slenteren naar beneden.

Als we aan het punt komen waar we verleden keer met Anja en co onze picknik opgegeten hebben, houden we nu ook weer halt en spreken onze voorraad aan. En zo zitten er aan iedere wandeling wel herinneringen vast.

In Leukerbad is het 22°C en aangenaam, maar toch lijkt het veel warmer. We rijden over Varen, en zo naar Sierre, parken de auto ondergronds en trakteren ons op een stuk taart en een koffie/thee. Dat hebben we wel verdiend na onze afdaling.

Het is er liefst 32° en een loden zon ligt over het stadje. Hier boven gekomen gaan we nog eens een half uurtje zwemmen, kwestie van onze spieren soepel te houden...

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!