Een unieke ervaring: deltavliegen in de Franse Alpen

Eindelijk ben ik na een lange en vermoeiende rit aangekomen in de Franse Alpen. Ik arriveer ’s avonds laat op mijn camping, waardoor ik nog niet kan zien waarvoor ik ben gekomen. Het afgelopen jaar heb ik bijzonder veel moeite gedaan om hier vandaag te mogen zijn. Bijna al mijn verlofdagen er aan opgemaakt, veel geld gespendeerd, en heel vaak met het zweet op het voorhoofd geoefend. Maar morgen is mijn grote dag, en eindelijk zal ik gaan doen waar ik al zo lang van heb gedroomd.

Ik kan niet wachten tot de nacht voorbij is, maar gelukkig val ik snel in slaap.
De volgende ochtend zie ik hem voor het eerst. De schrik slaat me enigszins om het hart als ik zie hoe imposant hij is, en even slaat de twijfel toe. Maar toch zet ik door.

Onze groep stapt in de auto’s en rijdt de hoge berg op. Bij het kleine weitje ontmoeten we elkaar echt. De berg en ik. Wie zal gaan winnen, hij of ik? Zal ik hem kunnen bedwingen?

Ik haal mijn deltavleugel van de auto en bouw hem op. Controleer alles driedubbel, en als de instructeur van de vliegschool meldt dat ik aan de beurt ben, loop ik langzaam naar de start. Het dal kijkt me vanaf zeshonderd meter lager aan. De instructeur geeft me het startsein en ik begin eerst langzaam, maar steeds sneller te rennen. Al gauw ben ik aan het einde van de houten vlonder en malen mijn benen in het niets. De vleugel vliegt prima, en al snel krijg ik vertrouwen. Ik kijk achterom naar de berg die steeds verder weg is. Onze eerste ontmoeting verliep prima, en ik weet dat er nog vele zullen volgen…

Dit verhaal is een inzending van Alexander Cammans voor de Bergwijzer-wedstrijd met als thema: Een bijzondere ontmoeting in de bergen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?